Voimassa 19.9.2018 alkaen.

TV-Audio.fi Nordic kunnioittaa jokaisen sen palveluja käyttävän henkilön yksityisyyttä. Tämä on EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (2016/679) mukainen informointiasiakirja TV-Audio.fi Nordic:in asiakkaille sekä potentiaalisille asiakkaille. Tietosuojakäytäntö kuvaa käytäntöämme koskien tietojen keräämistä, käyttöä, julkaisua ja siirtämistä, joiden toimintaan sovelletaan tietosuojakäytäntöä. Tietosuojakäytännössä on huomioitu EU:n yleinen tietosuoja-asetus, Suomessa voimassa oleva lainsäädäntö ja Tietosuojavaltuutetun antamat ohjeet ja suositukset.

Keitä olemme

Verkkosivustomme osoite on www.tv-audio.fi. Toimimme palveluissamme aputoiminimen TV-Audio.fi Nordic alla, jonka Y-tunnus on 2899459-6. (Montparell Oy)

Kuka on vastuussa henkilötiedoistasi

Montparell Oy (Y-tunnus 2899459-6)
Aputoiminimi TV-Audio.fi Nordic
Tilkankatu 2
00300 Helsinki

Tähän selosteeseen liittyvät kysymykset, kommentit ja pyynnöt ovat tervetulleita ja osoitetaan sähköpostiosoitteseen info@tv-audio.fi.

Mitä henkilötietoja keräämme ja miksi

Henkilötiedolla tarkoitetaan kaikenlaisia luonnollista henkilöä taikka hänen ominaisuuksiaan tai elinolosuhteitaan kuvaavia merkintöjä, jotka voidaan tunnistaa häntä tai hänen perhettään tai hänen kanssaan yhteisessä taloudessa eläviä koskeviksi. Merkitystä ei ole sillä, millä keinoin tai mille alustalle tieto on tallennettu.

Henkilötietoja kerätään ja käsitellään asiakassuhteiden ja muiden asiallisten yhteyksien hoitamiseen, kehittämiseen ja hallintaan. Lisäksi tietojen käsittelyn tarkoitus on asiakasviestintä ja markkinointi, sähköisen uutiskirjeen toimittaminen, mukaan lukien suoramarkkinointi ja mielipide- ja markkinatutkimukset. Henkilötietoja ei käytetä automaattiseen päätöksentekoon eikä rekisteröityjen profiloimiseen.

Vierailu nettisivustolla

Kun vierailet TV-Audio.fi verkkokaupassa seuraamme tuotteita joita olet katsonut. Käytämme tätä mahdollistamaan ja helpottamaan asiakasta katsomaan hänen äskettäin katsottuja tuotteita. Keräämme myös mahdollisesti asiakkaan sijainnin, IP-osoitteen ja selaimen tyyppin. Näiden avulla arvioimme verojen ja toimituskulujen määrän ja nopeutamme asiakkaan tilausprosessia. Mahdollisesti kysymme myös toimitusosoitetta etukäteen, jotta voimme arvioida tuotteiden toimituskulut ennen kuin asiakas tekee tilauksen.

Käytämme evästeitä nettisivullamme jotta säilytät ostoskorin sisällön kun selaat sivustoa.

Tili ja tilaukset

Kun sivuston käyttäjät tilaavat verkkokaupan sivustolta tuotteen, keräämme tilauksen yhteydessä asiakkailta henkilötietoja. Näitä tietoja ovat muun muassa nimi, laskutusosoite, toimitusosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero, luottokortin tai maksamisen tiedot ja valinnaiset käyttäjätilin tiedot kuten käyttäjätunnus ja salasana. Käytämme näitä tietoja tilausten tunnistamiseksi. Keräämme myös käyttäjän IP-osoitteen ja selaimen versiotiedot mahdollisten roskatilausten tunnistamisen helpottamiseksi. Tietoja säilytetään kuusi vuotta, ellei lainsäädäntö muuta edellytä.

Käytämme näitä tietoja seuraavanlaisiin tarkoituksiin.

  • Lähettää tietoja tilistäsi ja tilauksesta
  • Vastata pyyntöihisi, mukaan lukien hyvitykset ja valitukset
  • Käsitellä maksuja ja estää petollista toimintaa
  • Luoda käyttäjätilisi kauppaamme
  • Noudattaa kaikkia lain velvotteita, kuten verojen maksaminen
  • Parantaa kaupan tarjontaa
  • Lähettää markkinointiviestejä, jos valitset että haluat vastaanottaa niitä

Jos luot tilin, tallennamme nimen, osoitteen, sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron joita käytetään kassalla täyttämään kenttiä tulevissa tilauksissa.

Yleensä säilytämme tietojasi niin kauan kuin tarvitsemme niitä niihin tarkoituksiin joita varten keräämme tiedot ja käytämme tietoja ja niin kauan kuin meidän on ne lain mukaan säilytettävä. Esimerkiksi, säilytämme kaupan tiedot 6 vuodeksi verotusta ja kirjanpitoa varten. Tämä sisältää muun muassa nimen, sähköpostiosoitteen ja laskutus- ja toimitusosoitteet. Tallennamme myös kaupan kommentit ja tuotearvioinnit jos kirjoitat sellaisia.

Media

Keräämme kuvia asiakkailtamme ainoastaan yhteydenottolomakkeen yhteydessä. Näitä kuvia emme lähetä kolmansille osapuolille eikä käytetä muussa kun sisäisessä tarkoituksessa arvioimaan asiakkaan pyytämän vaihto- tai myyntilaitteen kuntoa. Asiakassuhteen jälkeen kuvia sekä siihen liittyvää asiakasviestintää säilytetään kuusi vuotta, ellei lainsäädäntö muuta edellytä. Tämä auttaa meitä arvioimaan jatkossa hintoja uusien asiakkaiden tuomille laitteille.

Asiakaspalvelu

Asiakaspalautetta tai kysymyksiä voi välittää TV-Audio.fi Nordic:ille puhelimitse, sähköpostitse, kirjeitse tai asioimalla TV-Audio.fi Nordic:in myymälässä. Sähköpostiviestien käsittely tapahtuu sen henkilön toimesta, kenelle olet viestisi osoittanut. Jos viestisi ei ole osoitettu kenellekään henkilökohtaisesti, ns. ryhmälle osoitetuissa viesteissä viesti käsitellään keskitetysti ryhmän sisällä.

Yhteydenottolomakkeet

TV-Audio.fi Nordic sivustolta löytyy yhteydenottolomakkeita asiakaskokemuksen parantamiseksi ja yhteydenoton nopeuttamiseksi. Näitä ovat muun muassa yhteydenottolomakkeet liittyen viihde-elektroniikan laitteen myyntiin, vaihtoon tai ostoon. Kaikissa yhteydenottolomakkeissa keräämme asiakkailta henkilötietoja, jotta pystyisimme yksilöimään asiakkaiden yhteydenottoja ja vastamaan niihin.  Henkilötietoihin kuuluvat nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero sekä muut asiakkaan kirjoittamat lisätiedot.  Keräämme myös käyttäjän IP-osoitteen ja selaimen versiotiedot roskaviestien tunnistamisen helpottamiseksi. Näitä henkilötietoja säilytämme kuusi vuotta, ellei lainsäädäntö muuta edellytä.

Evästeet

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä. Eväste on pieni, käyttäjän tietokoneelle lähetettävä ja siellä säilytettävä tekstitiedosto, joka mahdollistaa muun muassa sivuston perustoiminnot ja auttaa tunnistamaan sivuilla vierailevat kävijät.

Mikäli sinulla on tili ja kirjaudut verkkokauppaan asetamme väliaikaisen evästeen, joka päättelee tukeeko selaimesi evästeitä vai ei. Tämä eväste ei sisällä henkilötietoa ja se poistetaan kun selainikkuna suljetaan.

Kun kirjaudut sisään asetamme useita evästeitä, jotka tallentavat kirjautumis- sekä näyttöasetuksesi. Kirjautumisevästeet poistetaan kahden vuorokauden kuluessa, näyttöasetuksiin liittyvät evästeet poistuvat vuoden päästä. Mikäli valitset “Muista minut” kirjautumisen yhteydessä, kirjautumistietojasi säilytetään kahden viikon ajan. Mikäli kirjaudut ulos, kirjautumiseen liittyvät evästeet poistetaan samassa yhteydessä.

Evästeiden käytön estäminen

Käyttäjä voi selainasetuksissaan määritellä, haluaako hyväksyä tai kieltää evästeiden käytön. Käyttäjä voi myös määritellä selainasetuksen ilmoittamaan verkkosivujen evästeiden käytöstä, jolloin käyttäjä voi hyväksyä evästeiden käytön tapauskohtaisesti.

Muilta sivustoilta upotettua sisältöä

Tämän sivuston sivut, tuotesivut voivat sisältää upotettua sisältöä (esimerkiksi videoita, kuvia, artikkeleita, sosiaalisen median tykkäysmooduleita jne.). Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla.

Nämä sivustot voivat kerätä tietoa sinusta, käyttää evästeitä, upottaa kolmannen osapuolen seurantaevästeitä ja monitoroida vuorovaikutustasi upotetun sisällön kanssa, mukaan lukien vuorovaikutuksen seuranta jos ja kun olet kirjautunut käyttäjänä sivustolle.

Analytiikka

Verkkopalveluista kerätään tilastollisia kävijätietoja, johon käytetään Googlen (Google Inc.) toimittamaa Google Analytics -ohjelmaa, joka helpottaa sivuston käytön seurantaa. Tähän tarkoitukseen Google Analytics käyttää evästeitä, jotka ovat käyttäjän tietokoneelle siirrettäviä tekstitiedostoja. Tämän verkkosivuston käytöstä evästeillä luotu tieto siirtyy ja tallentuu Googleen. Käyttäjän IP-osoite anonymisoidaan ennen kuin se lähetetään Googleen. Privacy Shield -varmennuksensa mukaisesti Google ilmoittaa, että se noudattaa EU:n ja Yhdysvaltain Privacy Shield -järjestelyä. Google voi toimittaa Google Analyticsin keräämiä tietoja kolmansille osapuolille lain sitä edellyttäessä tai kolmansien osapuolten käsitellessä tietoja Googlen puolesta. Google Analyticsin käyttöehtojen mukaan Google ei yhdistä rekisteröityjen IP-osoitteita mihinkään muuhun Googlessa säilytettävään tietoon.

Google Analytics -palveluun liittyvistä tietosuojakäytännöistä löydät lisätietoja osoitteesta https://policies.google.com/privacy.

Tietolähteet

Tiedot saadaan TV-Audio.fi Nordic:in oman toiminnan tuloksena sekä asiakkaan itse syöttäminä hänen tullessa asiakkaaksi tai ostaessa TV-Audio.fi Nordic:in tuotteita tai palveluita. Pääasiallinen tietolähde on asiakas itse. Tietoja voidaan hankkia myös viranomais- ja yritystietorekistereistä sekä yhteisiltä yhteistyökumppaneilta.

Tietojen siirtäminen

Asiakasrekisterin tiedot ovat ainoastaan TV-Audio.fi Nordic:in käytössä, paitsi käyttäessä ulkoista palveluntuottajaa lisäarvonpalvelun tuottamiseen. Tietoja ei kuitenkaan luovuteta ulkopuolisille tai yhteistyökumppaneiden omaan käyttöön, paitsi perintään tai laskutukseen liittyvissä asioissa sekä lainsäädännön velvoittaessa. Henkilötietoja ei siirretä Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle, ellei se ole asiakuuteen tai muuhun asialliseen yhteyteen liittyvän palvelun toteuttamisen vuoksi välttämätöntä.

Maksut

Hyväksymme verkkokaupassamme verkkomaksuja. Käytämme maksukäytävänä Klarna Bank AB “Klarna Checkout” palvelua. Kun maksuja käsitellään, joitakin tietojasi siirretään Klarnan-maksupalveluun. Näitä tietoja ovat mm. tiedot joita tarvitaan maksun toteuttamisessa tai -tukemisessa, esimerkiksi ostosten tuotteet, määrä, hinnat, kokonaissummat sekä asiakkaan laskutus tiedot. Kun asiakas on suorittanut maksun Klarna Checkout palvelussa, Klarna Bank AB lähettää asiakkaan laskutus- sekä toimitustiedot takaisin verkkokaupalle. Tiedon avulla pystytään yhdistämään Klarna Checkout palvelussa suoritetut maksut verkkokaupan tilauksiin.

Katso täältä lisää Klarnan yksityisyydensuojasta.

Kuinka kauan säilytämme tietosi

TV-Audio Nordic:in noudattamat henkilötietojen tallennusajat perustuvat rekisterinpitäjää koskeviin lakisääteisiin velvoitteisiin, rekisterinpitäjän ja asiakkaan väliseen sopimukseen sekä siitä asiakkaalle ja rekisterinpitäjälle johtuviin oikeuksiin ja velvoitteisiin. Kaikkia henkilötietoja säilytetään TV-Audio.fi Nordic:illa 6 vuotta, ellei lainsäädäntö muuta edellytä.

Tallennamme rekisteröityneiden käyttäjien käyttäjäprofiilien tiedot. Kaikilla käyttäjillä on mahdollisuus nähdä, muokata ja poistaa omia henkilötietojaan milloin vain. Ainoastaan käyttäjänimeä ei voi muuttaa. Verkkosivuston ylläpitäjät voivat nähdä ja muokata käyttäjäprofiilien tietoja.

Kaikilla käyttäjillä on mahdollisuus nähdä, muokata ja poistaa omia henkilötietojaan milloin vain ottamalla yhteyttä sähköpostitse info@tv-audio.fi.

Mitä oikeuksia sinulla on omaan tietoosi

Mikäli olet tilannut tuotteen, luonut tilin tai ollut yhteydessä meihin sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeen kautta, voit pyytää koostetiedostoa omista henkilötiedoistasi, sisältäen kaiken henkilötiedon, jonka olet meille antanut. Voit myös pyytää henkilötietojesi poistoa. Oikeus omien tietojen poistoon ei koske sellaista henkilötietoa, joka meidän on säilytettävä ylläpidollisista, juridisista tai tietoturvaan liittyvistä syistä.

Kuinka suojelemme henkilötietojasi

Asiakastietoja sisältävän järjestelmän käyttöön ovat oikeutettuja vain ne työntekijät, joilla työnsä puolesta on oikeus käsitellä asiakastietoja. Kullakin käyttäjällä on oma käyttäjätunnus ja salasana järjestelmään. Tiedot kerätään tietokantoihin ja sähköposteihin, jotka ovat palomuurein, salasanoin ja muilla teknisillä keinoilla suojattuja. Tietokannat ja niiden varmuuskopiot sijaitsevat lukituissa tiloissa ja tietoihin pääsevät käsiksi vain tietyt ennalta nimetyt henkilöt.

Miten toimimme tietomurron tapahtuessa

Mikäli TV-Audio.fi Nordic:in tietoon tulee järjestelmiin kohdistunut tietoturvaloukkaus, joka todennäköisesti vakavasti vaarantaa käyttäjien yksityisyyden, TV-Audio.fi Nordic ilmoittaa tietoturvaloukkauksesta käyttäjille ilman aiheetonta viivytystä. Ilmoituksessa kerrotaan mitä tietoja tietoturvaloukkaus koskee, mitkä ovat loukkauksen todennäköiset seuraukset ja mihin toimenpiteisiin on ryhdytty tietoturvaloukkauksen johdosta.

Valikko